Uzaktan Eğitim Hakkında

Yaşamış olduğumuz Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 güz dönemi eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan yürütülecektir. ASBÜ bünyesinde Uzaktan Eğitim Merkezi (ASBUZEM) kurulmuştur. Yeni dönemde uzaktan eğitim faaliyetleri ASBUZEM tarafından yürütülen Moodle ortamı üzerinden yürütülecektir.

·Moodle uzaktan eğitim portalında canlı ders yapmak için BigBlueButton sanal sınıf ortamı bulunmaktadır. Derslerimiz senkron yapılacak ve BigBlueButton sanal sınıf ortamı üzerinden yürütülecektir.

·Her ders için bir sanal sınıf açılabilir ya da her hafta için ayrı sanal sınıf açılabilir. Sanal sınıfları aşağıdaki Moodle kullanım videosunu izleyerek açabilirsiniz.

·Sanal sınıfları daha sonra öğrencilerin izlemesi ve arşivlenmesi için kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu nedenle derse başlamadan önce BigBlueButton sanal sınıfında “Kayıt” butonuna tıklayınız.

·Sanal Sınıflarda ders işlerken dikkat edilmesi gereken konular

o    İnternet hızımızın sınırlı ve sorun yaşanmaması adına sanal derslerde sadece dersin öğretim üyesi kendi kamerası açması gerekmektedir. Kamera açılırken görüntü kalitesi olarak “Low” modunun seçilmesi gerekmektedir.

o    Öğrenciler sadece dinleyici modunda katılmaları kamera açmamaları gerekmektedir.

o    Öğrencilerin kamera açmaları aynı anda yapılan derslerin işleyişini bozmakta ve internet bant genişliğinin aşırı kullanılmasına sebep olmaktadır.

o    Gerekmediği sürece canlı derste ekran paylaşımı yapılmaması gerekmektedir. Ekran paylaşımı internet bant genişliğinin aşırı kullanılmasına sebep olmaktadır. Bunun yerine doküman paylaşımı yapılması tavsiye edilir.

·Kendi hazırladığınız videoları da ayrıca haftalık doküman olarak derslerinize ekleyebilirsiniz.

·Moodle ve Sanal Sınıf ile ilgili eğitim videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

·Uzaktan eğitim ile ilgili soru ve önerileriniz için   ASBUZEM  birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

·ASBÜ Moodle uzaktan eğitim portalına buradan ulaşabilirsiniz. ASBÜ Moodle portalına ASBÜ kurumsal mail adresi bilgilerinizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. ASBÜ Kurumsal mail adresiniz isim.soyisim@asbu.edu.tr şeklindedir. ASBÜ Moodle portalına giriş yaparken Kullanıcı Adı: isim.soyisim Şifre: mail adresi şifrenizdir.

·Şifreniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.