Uzaktan Eğitim Ekran Paylaşımı Hakkında

·Moodle uzaktan eğitim portalında sanal sınıflarda kullanılan ekran paylaşımı özelliği masaüstündeki tüm ekranınızın görüntüsünü anlık olarak öğrenciler yansıdığı özelliktir.

·Ekran paylaşımı özelliği genellikle derste kullanılan özel bir program (yazılım) var ise dersin hocasının kullandığı masaüstü ekranını anlık olarak öğrencilerine yansıtabilmek amacıyla kullanılmaktadır.

·Slayt, PDF, Word dokümanları gibi dosyalarınızı öğrencilerinizle anlık paylaşmak için ekran paylaşımı özelliğinin kullanılmasına gerek yoktur.

·Slayt, PDF, Word dokümanları gibi dosyalarınızı öğrencilerinizle paylaşmak için sol alttaki artı.png artı ikonuna tıklayarak “Bir sunum Yükle” seçeneği kullanılarak paylaşılacak doküman seçilmelidir. Yüklenen sunumlar ve sunum üzerindeki tüm çizimleriniz (beyaz tahta) anlık olarak öğrenci ile paylaşılmaktadır.

·Moodle ve Sanal Sınıf ile ilgili eğitim videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

·Uzaktan eğitim ile ilgili soru ve önerileriniz için ASBUZEM birimi ile iletişime geçebilirsiniz.