Ana içeriğe atla

2020-2021 Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Hakkında Duyuru

Yaşamış olduğumuz Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 güz dönemi eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan yürütülecektir. ASBÜ bünyesinde Uzaktan Eğitim Merkezi (ASBUZEM) kurulmuştur. Yeni dönemde uzaktan eğitim faaliyetleri Moodle ortamı üzerinden yürütülecektir.

ASBÜ Moodle uzaktan eğitim portalına (https://moodle.asbu.edu.tr/) adresinden ulaşabilirsiniz. ASBÜ Moodle portalına ASBÜ kurumsal mail adresi bilgilerinizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

 

Değerli Öğrencilerimiz;

ASBÜ Moodle uzaktan eğitim portalı kullanım videosuna buradan erişebilirsiniz.

Dersleriniz Moodle üzerinden ders programınızda verilen gün ve saatte canlı olarak işlenecektir. Canlı derse katılamayanlar canlı dersin kaydını sonradan ilgili sanal sınıf kayıtlarından izleyebilir.

ASBÜ Kurumsal mail adresiniz isim.soyisim@student.asbu.edu.tr şeklindedir. Kurumsal mailinize ASBUNET web sitesine girerek E-Posta sekmesinden erişebilirsiniz. ASBÜ Moodle portalına giriş yaparken Kullanıcı Adı: öğrenci numarası Şifre: mail adresi şifrenizdir. Şifreniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Değerli Akademisyenlerimiz;

Moodle uzaktan eğitim portalında canlı ders yapmak için BigBlueButton sanal sınıf ortamı bulunmaktadır. Derslerimiz senkron yapılacak ve BigBlueButton sanal sınıf ortamı üzerinden yürütülecektir. 

Derslerinizde her hafta için ayrı sanal sınıf açılabilirsiniz. Sanal sınıfları daha sonra öğrencilerin izlemesi ve arşivlenmesi için kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu nedenle derse başlamadan önce BigBlueButton sanal sınıfında “Kayıt” butonuna tıklayınız.

Kendi hazırladığınız videoları da ayrıca haftalık doküman olarak derslerinize ekleyebilirsiniz. Bazı haftalarda bu şekilde asenkron dersler de düzenlenebilir.

Moodle ve Sanal Sınıf ile ilgili eğitim videolarına buradan ulaşabilirsiniz.

ASBÜ Moodle portalına ASBÜ kurumsal mail adresi bilgilerinizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. ASBÜ Kurumsal mail adresiniz isim.soyisim@asbu.edu.tr şeklindedir. ASBÜ Moodle portalına giriş yaparken Kullanıcı Adı: isim.soyisim Şifre: mail adresi şifrenizdir. Şifreniz ile ilgili sorun yaşıyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.

 

Uzaktan eğitim ile ilgili soru ve önerileriniz için ASBUZEM birimi ile iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızı sunar, sağlıklı günler dileriz.

ASBÜ Uzaktan Eğitim Merkezi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.